FabLearn onderwijsconferentie: het programma is bekend

2018-09-05

Bekijk hier welke makers, vernieuwers en sprekers uit het maakonderwijs aanwezig zijn op de eerste Nederlandse FabLearn onderwijsconferentie. Met meer dan 45 makers en workshops, prominente internationale sprekers, 15 masterclasses en 9 break-out sessies.

Het programma van de FabLearn onderwijsconferentie op vrijdag 28 september is compleet. Heb jij passie voor creativiteit, techniek en maakonderwijs? Dan mag je de FabLearn conferentie niet missen.

Bekijk hier het programma
Koop hier direct je ticket

Meer dan 45 makers en workshops op de faire, prominente internationale sprekers, 15 masterclasses en 9 break-out sessies maken onderdeel uit van het programma. Bovendien geeft je ticket voor FabLearn ook toegang tot de Eindhoven Maker Faire op zaterdag 29 en zondag 30 september!

MakerEducation.nl organiseert de eerste Nederlandse FabLearn onderwijsconferentie. Een kleine greep uit het programma:

Zelf hands-on aan de slag op de faire
Op de faire zijn verschillende aanbieders aanwezig met interactieve workshops voor formeel en informeel leren. Programmeer bijvoorbeeld een ontwerp op de borduurmachine, leer 3D-printen met papier-maché of ontdek de nieuwste technologieën zoals Virtual Reality en digitale fabricage.

Internationale sprekers en visie uit de praktijk

Laat je inspireren door de mogelijkheden van maakonderwijs door keynotes van Rolf Hut, onze Nederlandse MacGyver, Sylvia Martinez, auteur van de maakbijbel 'Invent to Learn', en Paulo Blikstein, oprichter van het internationale FabLearn netwerk.

Direct in de klas te implementeren

Tijdens de masterclasses doe je ervaring op en werk je aan manieren om maakonderwijs direct in de klas te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D kanjers en Ultimaker om 3D-ontwerpen en -printen een plek in de klas te geven, ga aan de slag met creatief programmeren, of ontdek met Lego Education hoe je een maakbare wereld helpt scheppen.