Heel Nederland maakt!

Door Waag
2019-05-29

Nederland heeft burgers nodig die met handen, hoofd en hart vorm geven aan de wereld. Het is belangrijk dat het onderwijs hier op inspeelt. Met maakonderwijs bereiden we kinderen voor op het oplossen van vakoverstijgende problemen.

Het consortium van partners van makereducation.nl wil maakonderwijs een duurzame plek geven in het onderwijs. Zodat iedere leerling de kans krijgt essentiële vaardigheden voor de 21ste eeuw zich eigen te maken en de maker in zichzelf te ontdekken.


Maakfestival en onderwijsconferentie
Wij geloven dat nationaal en regionaal draagvlak hiervoor essentieel is. Daarom stelden wij ons in 2018 ten doel het grootste Maakfestival van Nederland te organiseren. De ambitie: docenten en management van alle onderwijsniveaus te inspireren om maakonderwijs toe te passen, zodat leerlingen en studenten via deze vorm van onderwijs de kans krijgen zich 21ste eeuwse vaardigheden aan te leren.

En dat is gelukt! In het het laatste weekend van september stond Eindhoven in het teken van maken door de FabLearn onderwijsconferentie en de Eindhoven Maker Faire. We organiseerden een bomvol programma met makers uit heel Nederland en een line-up van internationaal gerenommeerde sprekers.

Aan belangstelling voor dit programma bleek geen gebrek! 800 professionals uit heel Nederland namen deel aan de FabLearn conferentie. De overgrote meerderheid (82%) van de bezoekers gaf aan FabLearn zeer inspirerend te vinden.

Eindhoven Maker Faire presenteerde het neusje van de zalm van de Nederlandse maker movement aan een groot (15.000) en breed publiek van veelal ouders met kinderen.

Lees hier het complete activiteitenverslag (pdf)