FabLearn Dialogues NL-DK 2019

Door Waag
2019-05-29

Op woensdag 30 oktober brengen we op de HAN Campus in Arnhem de Deense en Nederlandse FabLearn maakonderwijs-community samen om elkaar (weer) te ontmoeten, inzichten te delen en samen te creëren.

Het Deense Fablab @SCHOOL netwerk bezoekt Nederland gedurende drie dagen met 75 deelnemers. Fablab @SCHOOL is een maakonderwijs-initiatief van drie Deense gemeenten en Aarhus University. Samen ontwikkelen zij innovatief onderwijs.

Ze bezoeken ons met een gemengde groep van ondermeer Fablabmedewerkers, schoolleiders, onderwijsbegeleiders, lerarenopleiders, leraren uit het basis en voortgezet onderwijs en bibliotheekmedewerkers.

Graag onderzoeken zij met ons de mogelijkheden om met maakonderwijs het leren op het raakvlak van kunst, wetenschap en technologie te stimuleren.

FabLearn Dialogues NL-DK
In navolging van de succesvolle FabLearn conferentie in Eindhoven vorig jaar organiseren wij op 30 oktober de FabLearn Dialogues NL-DK 2019. Hierin gaan we met zes thema's aan de slag:

In de ochtend maken we per thema gemixte groepen van Denen en Nederlanders waarbij er vanuit beide Ianden workshops worden gegeven met als doel elkaar te leren kennen en inzichten te delen. Als je een workshop wilt geven dan kun je dat aangeven via het inschrijfformulier.

's Middags gaan we in een proces van design-thinking prototypes maken vanuit vragen die er leven binnen de thema's en komen we tot co-creatie van het maakonderwijs.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze dag.

Programma
09.00 Koffie/thee
09.30 Welkom en programma
10.00 Workshops
12.00 Lunch(wandeling)
13.00 Co-creatie
15.00 Presentaties
16.00 Afsluiting met hapjes & drankjes

FabLearn Dialogues
FabLearn Dialogues is een samenwerking tussen Makereducation.nl, Fabricavii, Fablab @SCHOOL, HAN University, CCL Arnhem en Waag.