Vraag een voucher aan

Een bezoek aan een Fablab is voor een docententeam (werkzaam in PO en VO) een leuke en leerzame manier om maakonderwijs te verkennen.

Start goed beslagen ten ijs aan de Maakchallenge op Fablearn en doe eerst een workshop bij een Fablab of een Makerspace!

Fablab Benelux heeft, speciaal voor docententeams (PO en VO), een workshop ontwikkeld waarin je kennismaakt met diverse methoden en technologieën die in maakonderwijs veel worden toegepast. De MaakChallenge dient daarbij als inspiratie en leidraad. En dat is superhandig, want eenmaal terug in de klas kun je meteen aan de slag met de MaakChallenge. En wellicht wordt de kettingreactie van jouw klas wel onderdeel van de grote kettingreactie op de Makerfaire in Eindhoven op 28 september 2018.

De workshops worden ondersteund door het Ministerie van OC&W en sponsor Conrad. Hierdoor kunnen docenten voor een bescheiden eigen bijdrage van 50 euro deelnemen. De coördinatie is in handen van FabLab Benelux. Voorwaarden voor deelname zijn:

Geinteresseerd? Neem dan contact op met een Fablab in de buurt en regel onderling datum en aantal deelnemers, voordat je je gezamenlijk aanmeldt via het webformulier.

Weet je niet of er een Fablab of Makerspace bij jou in de buurt zit? Kijk dan even op deze lijst met Fablabs en Makerspaces in Nederland. Deelnemende docententeams vragen wij na afloop een korte lessons learned te mailen naar voucher[at]fablab.nl zodat we in 2019 het aanbod verder kunnen verbeteren.

De resultaten van de workshop kan men delen op het speciaal daarvoor ingerichte Youtube kanaal.
Zie hier de voorbeelden. Hier kun je ook je eigen kettingreactie uploaden.

Dit voucherprogramma is mede mogelijk gemaakt door:

www.conrad.nl