Keynotes

Laat je inspireren door internationale experts en pioniers over trends en ontwikkelingen op gebied van maakonderwijs. Onze keynote sprekers zijn o.a. Sylvia Martinez, schrijfster van Invent to Learn, Paulo Blikstein, oprichter van het internationale Fablearn netwerk van Stanford University en Rolf Hut, wetenschapper aan de TU Delft en is de Nederlandse MacGyver.

Sylvia Martinez
Sylvia Martinez is auteur van ‘Invent to Learn’ en Amerikaanse ingenieur. Haar boeken worden beschouwd als bijbel van de Maker Movement: Invent To Learn: Making, Tinkering, and Engineering in the Classroom.

Paolo Blikstein
Paulo Blikstein is de oprichter van het internationale FabLearn netwerk van Stanford University. Hij richt zich op het transformeren van onderwijs op gebied van wetenschap, technologie, ingenieurschap en wiskunde. Daarbij creëert en verkent hij de nieuwste toepassingen voor praktijkgericht leren, zoals computer modelleren, robotica en digitale fabricage. Blikstein is een pionier in het koppelen van de maker movement aan scholen.

Rolf Hut
Rolf Hut is wetenschapper aan de TU Delft en is de Nederlandse MacGyver. Hij maakt meetapparatuur van consumentenelektronica en zoekt nieuwe inzichten in bestaande openbare databronnen. Ook motiveert hij studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen en te doen. Met zijn boek ‘Rolfs Maakbare wereld” en maandelijkse column in de Volkskrant brengt hij techniek naar de huiskamer.