Aanbod op de Faire

Op de faire vind je meer dan 40 kunstenaars, uitvinders, makers en aanbieders van workshops en onderwijsmateriaal voor formeel en informeel leren. Maak kennis met nieuwe technologie zoals VR learning en 3D printing, struin rond en word enthousiast van spectaculaire activiteiten zoals de Robotrace, of ga hands-on aan de slag met een van de workshops.

PapierWerk van Nou&Herkauw
Knutselen is hartstikke leuk, maar het levert soms ook afval op. PapierWerk van Nou&Herkauw laat zien hoe digitale fabricage en duurzaamheid samen gaan. Ze gebruiken speciale Papier Maché 3D Printers!

Hebocon: sumo-worstel wedstrijd met robots
Hebocon presenteert een geweldig concept om leerlingen op een speelse manier kennis te laten maken met techniek. Ze krijgen de opdracht om een zo onzinnig mogelijke robot te bouwen, die ze mogen testen tijdens robot-sumo-worstelwedstrijden.

Kunstwerk van Kuntstofshop
De Kunststofshop laat samen met studio Overvelde laten zien wat je allemaal met digitale fabricage en kunststof kun doen. Ze bouwen samen met bezoekers een groot kunstwerk van grote vormen die bewegen als wiskundige organismen.

Bakfiets voor plastic recyclen
Met zijn omgebouwde bakfiets voor plastic recycling laat Wesley Nieuwenhuizen van Ztudio23 zien hoe je plastic kunt hergebruiken om bijvoorbeeld 3D prints te maken.

VR Learning Lab
Verken de mogelijkheden van Augmented, Mixed en Virtual Reality voor het onderwijs met het VR learning lab.

SkillsDojo
SkillsDojo is een website waar kinderen, vanaf groep 4, op speelse wijze toekomstgerichte en digitale vaardigheden als computational thinking, informatievaardigheden, ict-basisvaardigheden en mediawijsheid kunnen ontwikkelen. SkillsDojo helpt je om met leerlingen aan de slag te gaan met de skills van de toekomst. Robots programmeren en alles over robots ontdekken: hoe ze werken, welke taal ze spreken en hoe ze te besturen. of uitvinden wie de baas op internet is. Is dat Google? Of de overheid? Of ben jij het?

Techniek&ik trainingen
Maak kennis met lokale aanbieders als Techniek&ik, die trainingen geven in onderzoekend en ontwerpend leren voor leerkrachten PO en pedagogisch medewerkers.

Robitvilla
Bezoek Robotvilla, een kinderatelier op wielen waarin samen met kinderen vanaf 5 jaar tot 15 (en ouder is ook altijd welkom) de wereld van techniek ontdek wordt.

Bouw mee aan een ultieme kettingreactie
Dit is een super leuke workshop voor de echte maker! Conrad neemt Klooikoffers vol microbits en andere technische snufjes mee en wij zorgen voor karton en andere knutselspullen. Op https://makereducation.nl/challenge vind je alle voorbeelden en het lesmateriaal waarmee je zelf aan de slag kan binnen jouw onderwijspraktijk.

3D-print Experience Ultimaker/3Dkanjers
Bij de 3D-print Experience stand kun je niet alleen zien en horen wat je kunt doen met 3D-printen in het klaslokaal, je kunt ook zelf aan de slag. Ontdek, onder begeleiding van professionals, de wereld van 3D-tekenen met programma's zoals Morphy, Doodle3D, Tinkercad en Fusion 360. Leer scannen in 3D met de HP Sprout of dompel je onder in een Mixed Reality in onze VR/AR Play area. Op de lestafels vind je inspirerende voorbeelden voor zowel het PO, VO als MBO. Kortom, de 3D-print Experience is de plek om kennis te maken 3D-printen of je hierin te verdiepen. De 3D-print Experience is natuurlijk ook open tijdens de Maker Faire op 29 en 30 september, maar dan staan de kinderen centraal.

Bibliobus Bibliotheek Fablabs
Decennia lang was de boekenbus een bekend verschijnsel in Nederland. Helaas verdween deze uit het straatbeeld, maar niet getreurd! Een nieuwe generatie bibliobussen, in de vorm van mobiele bibliotheekFabLabs, is namelijk in opkomst. Deze bussen zijn gevuld met maaktechnologie en natuurlijk vakkundige bibliothecarissen en makers. Ze rijden naar scholen, festivals en andere evenementen om een breed publiek letterlijk en figuurlijk kennis te laten maken met het nieuwe maken. Ook bij het Maakfestival is een aantal van deze bussen aanwezig. Wees daarom ook hier welkom bij de bibliotheek van nu!

Designathon
Designathon Works helpt de creativiteit van kinderen te ontluiken met gebruik van technologie. De unieke methodiek van een Designathon daagt ze uit om uit te vinden, te bouwen en nieuwe oplossingen te bedenken voor een sociaal of duurzaam vraagstuk. Tijdens deze workshop leer je de methodiek kennen om zelf met kinderen aan de slag te gaan met Designathons. De Designathon is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.