Wedstrijd: win een schoolreis!

Wil je al eerder met maken aan de slag en wil jij de schoolperiode op een leuke en creatieve manier afsluiten? Doe dan mee met de Maakchallenge, georganiseerd door Makereducation.nl. Je maakt gelijk kans op een geheel verzorgde schoolreis met je klas in september!

Hoe werkt het?
Bouw met de klas een kettingreactie in een doos en experimenteer met spannende natuurkundige en scheikundige principes en technieken, zoals zwaartekracht, luchtdruk, hefbomen, smelten en elektriciteit. Op makereducation.nl/challenge vind je een docentenhandleiding, simpele voorbeelden waarmee je een kettingreactie kunt bouwen, hele leuke inspiratie video's en te gekke werkbladen voor de leerlingen. Je hoeft geen technische kennis te hebben om mee te doen. Je kunt kiezen voor simpele low-tech technieken of high-tech oplossingen. Met het bouwen van een kettingreactie ben je minimaal 2 uur bezig. Maar je kunt er vanzelfsprekend ook een hele week aan besteden. Het is aan jou. Alles draait om creativiteit!

Stuur een video met je kettingreactie in en win!
Film je kettingreactie (bijvoorbeeld met je telefoon) en upload je video’s op het speciaal hiervoor bestemde Youtube kanaal. Voeg een beschrijving met de naam van je school toe.

Deel je video via social media met de hashtag #maakchallenge en verzamel zoveel mogelijk likes! Uit de video’s met de meeste likes selecteert de jury de 3 meest creatieve kettingreacties! Je kunt t/m 31 juli video's uploaden en meedoen met de actie. De winnaar(s) worden op 13 augustus bekend gemaakt.

Wat kun je winnen?
De drie winnende scholen krijgen een volledig verzorgde schoolreis voor de hele klas naar de Eindhoven Maker Faire & Fablearn onderwijsconferentie op vrijdag 28 september. Op de Faire kunnen leerlingen en begeleidende docenten meedoen aan masterclasses en workshops waarin experimenteren, creativiteit en technologie centraal staan. Je maakt kennis met digitale technieken, zoals 2D- en 3D-ontwerpen, vinyl- en lasersnijden, 3D-printen of VR. of je bouwt mee aan een reuze installatie, speelt met rare voertuigen of experimenteert met nieuwe en duurzame materialen. De workshops worden gegeven door knotsgekke makers, kunstenaars, uitvinders, wetenschappers en aanbieders van onderwijsmateriaal. Aan het einde van de dag worden alle winnaars op het podium uitgenodigd om hun kettingreactie aan groot publiek te tonen.

Meer links