Maker Festival Twente

Twente
zaterdag 26 mei & zondag 27 mei

In Twente hebben tot dusver vijf Maker Festivals plaatsgevonden. In 2013 in Hengelo en in 2015, 2016, 2017 en 2018 in Enschede. Het MFT zoomde met verschillende zones in op innovatie en creativiteit in Twente; op het gebied van techniek, duurzaamheid, bouw, textiel, food, kunst en technologie.

Twente heeft alles in zich om de maakindustrie en de innovatie die hier wordt gerealiseerd in de schijnwerpers te zetten en te benadrukken dat ‘maken’ de toekomst heeft. Het gaat om het delen van wat er wordt gerealiseerd, het stimuleren van creativiteit en inventiviteit en het aanspreken van de jeugd. Voor bezoekers is het MFT een ware traktatie want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!

Het Maker Festival Twente onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Waar versterken zij elkaar en waar worden patronen doorbroken? Het MFT verbindt kunst, technologie en ondernemerschap en is het jaarlijkse uithangbord voor het Twente van de 21ste eeuw!

Locatie: Roombeek Cultuurpark, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede

meer informatie