Koop nu je early bird kaartje voor het grootste Maakfestival

2018-05-15

Van 28 september t/m 30 september vindt het grootste Maakfestival van Nederland plaats in Eindhoven. Ontdek wat meer dan 250 creatieve makers te bieden hebben, ga zelf aan de slag tijdens een maakworkshop of bezoek een masterclass van een internationale spreker voor inspiratie over maakonderwijs. De ticketverkoop is nu van start, met een speciaal tarief voor vroege vogels!

Drie dagen lang geven we het beste uit het maakonderwijs en de Nederlandse maker movement een podium.

Vrijdag 28 september FabLearn onderwijsconferentie

Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse FabLearn-conferentie. Het evenement nodigt mensen uit onderwijs, beleid en wetenschap uit om kennis te maken met maakonderwijs en ervaringen uit te wisselen. Het doel is maken, creativiteit en nieuwe technologie een permanente plek in het onderwijs te geven en ieder kind de kans te geven de uitvinder in zichzelf te ontdekken. Samen met innovatieve professionals die met handen, hoofd en hart vorm geven aan de wereld van morgen. Het onderwijsprogramma wordt verzorgd door MakerEducation.nl en FabLearn, een initiatief van Stanford University. In het kader van dit evenement, is een Maakchallenge uitgezet op scholen (PO en VO) en er worden vouchers uitgegeven aan het onderwijs voor een bezoek aan een Fablab in de buurt.
Informatie en tickets FabLearn onderwijsconferentie

Zaterdag 29 & zondag 30 september Eindhoven Maker Faire

Aansluitend is er op zaterdag 29 en zondag 30 september een landelijk evenement voor jong en oud. Eindhoven Maker Faire is een gezinsvriendelijk festival dat de afgelopen jaren door meer dan 10.000 mensen bezocht werd. Tijdens dit festival staan uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal. Je kunt er aan de slag met 3D-printers, robots maken en besturen, upcycling, voedsel maken, hacken, installaties bouwen en deelnemen aan workshops, masterclasses en ontmoetingen. Van entertainment tot installaties, alles is zelfgemaakt.
Tickets voor de Maker Faire Eindhoven